Ainekset
- 500 g Polselli Classica –jauhoja
- 200 g vettä
- 5 g suolaa
- 7,5 g Na2CO3 (ruokasoodasta)
- Perunajauhoja jauhottamiseen
Työvaiheet
- Valmista ensin Natriumkarbonaatti kuumentamalla ruokasoodaa, eli natriumbikarbonaattia (CHNa03) 100°C uunissa tunnin verran pellillä
- Mittaa 7.5 g natriumkarbonaattia, 500 g jauhoja, 200 g vettä ja 5 g suolaa keittiövaa’alla
- Sekoita suola ja natriumkarbonaatti veteen
- Ala sekoittamaan PIENISSÄ ERISSÄ vesi jauhoihin. On tärkeää että vesi imeytyy jauhoihin hyvin heti alkuun
- Laita taikina pakastepussiin ja poista kaikki mahdollinen ilma pussista. Jätä puoleksi tunniksi hengailemaan huoneenlämpöön
- Ota tämän jälkeen taikina työtasolle ja ala kaulimaan taikinaa pussin sisällä ohuemmaksi levyksi
- Hae perunajauhot ja pastakone. Jauhota työtaso perunajauholla ja ala kaulitsemaan taikinaa entisestään
- Jaa taikina kahteen osaan veitsellä. Laita pastakone leveimmälle asetukselle ja ala pyörittämään ramenlevyä pastakoneen läpi isoimmalla asetuksella. Taittele levy kahtia ja laminoi suurimmalla asetuksella kerran tai kaksi, jonka jälkeen pyöräytä pastakoneen läpi vielä kerran tai kaksi jonka jälkeen laita pastakonetta pienemmälle asetukselle joka pyöräytyksen jälkeen. Tee tätä haluamallesi asetukselle (tein 5-7 asti 1-1.5mm)
- Taittele valmiit ramenlevyt työtasolle ja laita nuudeli lisäosa pastakoneeseen kiinni. Vedä ramenlevyt nuudeli lisäosan läpi ja sinulla on lähes valmiita ramen nuudeleita
- Taittele ramenit johonkin astiaan ja laita 24h jääkaappiin, jonka jälkeen ramenit on käyttövalmiita. Nauti!