Pizzauunissa
Autenttinen napolilainen pizza paistetaan puulämmitteisessä kiviuunissa, jossa lämpötila nousee noin 450-500 asteeseen. Korkea lämpötila on tärkeä, jotta pizza saa napolilaiselle pizzalle ominaisen ilmavan, kevyen, pehmeän ja vähän sitkeän rakenteen. Paistoaika noin korkeassa lämpötilassa on vain noin 60-90 sekuntia.
Viime aikoina markkinoille on alkanut tulla yhä enemmän kotikäyttöön tarkoitettuja pieniä pizzauuneja, joilla saa kotioloissakin valmistettua todella hyvää napolilaistyyppistä pizzaa. Uunit voivat olla ovat sähkö-, kaasu- tai puulämmitteisiä, ja niillä saavutetaan napolilaistyyppisen pizzan valmistuksessa tarvittavat korkeat lämpötilat.
Pizza paistuu pizzauunissa siis hyvin nopeasti, joten paistamisessa on oltava todella tarkkana. Pizzauunissa paistettaessa pizzaa on käänneltävä uunissa paiston aikana, jotta pizza paistuu tasaisesti. Tämä johtuu siitä, että lämpö jakautuu uunissa yleensä vähän epätasaisesti. Esimerkiksi kaasulämmitteisissä uuneissa kaasuliekki on yleensä vain uunin toisella puolella, jonka myötä lämpötila sillä puolella on myös korkeampi.