Ainekset
- 600 g Polselli Vivace –jauhoja
- 390 ml kylmää vettä
- 0.6 g kuivahiivaa
- 15 g hienoa merisuolaa
- 12 ml neitsytoliiviöljyä
Työvaiheet
- Sekoita jauhot ja kuivahiiva taikinakulhossa.
- Lisää vesi hiljalleen koko ajan sekoittaen. Veden tulee olla mahdollisimman kylmää.
- Kun olet lisännyt veden, vaivaa taikinaa hetken ajan kulhossa ja jatka vaivaamista pöydällä, kunnes taikinan koostumus on sileää ja tasaista. Ainesten sekoitus ja vaivaaminen kestää yhteensä noin 10 minuuttia.
- Lisää oliiviöljy ja suola. Jatka vaivaamista noin 5 minuuttia, kunnes taikinasta tulee taas sileää ja tasaista.
- Muotoile taikinasta pallo ja peitä se kulholla noin 10 minuutiksi.
- Muotoile taikina uudelleen palloksi ja huomaat, että taikinan pinta on muuttunut entistä sileämmäksi.
- Laita taikina kevyesti öljyllä siveltyyn kohotusastiaan noin 10 tunniksi kohoamaan. Astian tulisi olla mahdollisimman tiivis, jotta taikinan pinta ei kuivu.
- Muotoile taikinasta kohotuksen jälkeen 4 kappaletta 240-grammaisia taikinapalloja, joista myöhemmin tehdään pizzat.
- Laita pallot jääkaappiin kohoamaan noin 24 tunniksi mahdollisimman ilmatiiviiseen astiaan. Voit käyttää myös yksittäisiä kannellisia purkkeja.
- Ota taikinapallot huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen paistoa.
- Paista pizzat ja nauti.