Ainekset
- 601 g Polselli Classica –jauhoja
- 421 g kylmää vettä
- 0.32 g kuivahiivaa (tuorehiivaa n. 0,7-0,8g)
- 18 g hienoa merisuolaa
Työvaiheet
- Sekoita jauhot ja hiiva keskenään.
- Tipauta työtasolle ja tee keskelle jauhoja pieni rako, johon alat lisäämään pikkuhiljaa vettä.
- Sekoita jauhoa pyörivillä liikkeillä veteen ja pidä huoli, että lisäät reunoilta jauhoa aina kun edellinen erä vettä on hyvin sekoittunut jauhoon. Tämä on tärkeää hyvän taikinan saamiseksi. Käytä tähän aikaa 6-8 minuuttia, jotta ainekset ovat sekoittuneet kunnolla keskenään.
- Ala vaivaamaan taikinaa ja lisää mukaan suola noin 5 minuutin vaivaamisen kohdalla.
- Jatka vaivaamista kokonaisuudessaan noin 15 minuutin ajan, tai kunnes taikinapallo on elastinen ja sileä pinnasta palloksi pyörittelyn jäljiltä.
- Anna levätä noin tunti hieman kostean liinan alla.
- Tee muutamat taittelut ja pyöritä palloksi.
- Anna kohota huoneenlämmössä noin 20 tuntia.
- Jaa taikina pienemmiksi palloiksi (4 palloksi yhden pallon paino 250g) ja anna kohota vielä 4-5 tuntia.
- Tee pizzaa ja nauti.