Ainekset
Taikina:
- 500 g Polselli Farina – gluteenittomia jauhoja
- 10 g kuivahiivaa
- 20 g suolaa
- 400 g vettä
Työvaiheet
- Aloita prosessi mittaamalla ainekset.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Ala lisäämään pienissä erissä vettä jauhoseokseen niin kauan, että sinulla on käsissäsi taikinankaltainen köntti.
- Tiputa taikina työtasolle ja jatka vaivaamista muutaman minuutin ajan.
- Laita palloksi, ja anna kohota noin 2h tai kunnes vähintään kaksinkertaistunut.
- Jaa taikina neljään osaan (noin 250g palloiksi), anna kohota vielä noin 1-2h ja taikina on valmis käytettäväksi.
- Käytä pyörittelyssä apuna gluteenittomia pizzajauhoja.
- Voit sivellä reunat ennen paistoa tai paiston aikana oliiviöljyllä, joka takaa rapeamman lopputuloksen.
- Jos paistat kotiuunissa, niin käytä pizzakiveä/pizzaterästä.
- Tee esim. herkullinen vegaaninen pizza, kuten videolla. Nauti!