CHICAGO DEEP DISH PIZZA POLSELLI CLASSICA-JAUHOSTA

Tällä ohjeella teet Polselli Classica jauhoista 2 pannupizzaa

Ohjeen on kehittänyt Mikko Mäkelä Project Boxi Youtube kanavalleen.

Ainekset

Taikina:
  • 450 g Polselli Classica –jauhoja
  • 40 g maissijauhoja
  • 12 g sokeria
  • 15 g suolaa
  • 275 g vettä
  • 110 g voita pieninä kuutioina
  • 9 g kuivahiivaa
 

Kastike:

  • 800 g tomaattikastiketta
  • ¼ punasipulia todella pieneksi leikattuna
  • 2 valkosipulinkynttä todella pieneksi leikattuna
  • 40 g tomaattipyree
  • 10 g sokeria
  • 1 g kuivattu basilika
  • 1 g kuivattu oregano
  • 5 g/1 tl suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita prosessi mittaamalla ainekset.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää voi ja ala sekoittamaan käsin niin kauan, että voi on hyvin sekoittunut kuiviin aineisiin.
  3. Ala lisäämään vettä todella pienissä erissä jauhoseokseen niin kauan, että sinulla on käsissäsi taikinan kaltainen köntti.
  4. Tiputa taikina työtasolle ja jatka vaivaamista muutaman minuutin ajan. 
  5. Tee taikinasta pallo, ja anna kohota noin 2h tai kunnes vähintään kaksinkertaistunut.
  6. Ota kastikeainekset. Murskaa tomaatit, pilko sipulit.
  7. Lisää kastikeainekset samaan kattilaan, sekoita ja laita pienelle pienelle lämmölle keittymään kokoon. Noin 8-10 min. Kastike on valmis, kun vedät lusikan kattilan reunasta keskelle, ja kastikkeella menee hetki palautua takaisin. Anna hengailla huoneenlämmössä, kunnes taikina on valmis.
  8. Jaa taikina kahteen osaan ja anna pallojen kohota vielä 30-60 min.
  9. Pizzan rakentaminen ja paistaminen kannattaa tehdä valurautapannulla. Levitä öljyä pitkin pannua.
  10. Ala painelemaan taikinaa pannun pohjaa vasten tasaisesti, niin että reunat nousevat pannun reunoille ihan ylös asti.
  11. Aloita täyttäminen juustosta. Lisää todella paljon juustoa (jopa 700g) pohjalle.
  12. Juuston päälle liha (esim. salami), sitten kastike kaiken komeuden päälle. Voit laittaa päälle vielä hieman parmesania ja oliiviöljyä.
  13. Paista pizzaa uunissa keskitasolla 220°C , noin 20-25 min.
  14. Ota pizza pois uunista ja irrota pannulta. Voi vielä heittää pienet parmesanit päälle. Nauti!