Ainekset
Taikina:
- 450 g Polselli Classica –jauhoja
- 40 g maissijauhoja
- 12 g sokeria
- 15 g suolaa
- 275 g vettä
- 110 g voita pieninä kuutioina
- 9 g kuivahiivaa
Kastike:
- 800 g tomaattikastiketta
- ¼ punasipulia todella pieneksi leikattuna
- 2 valkosipulinkynttä todella pieneksi leikattuna
- 40 g tomaattipyree
- 10 g sokeria
- 1 g kuivattu basilika
- 1 g kuivattu oregano
- 5 g/1 tl suolaa
Työvaiheet
- Aloita prosessi mittaamalla ainekset.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää voi ja ala sekoittamaan käsin niin kauan, että voi on hyvin sekoittunut kuiviin aineisiin.
- Ala lisäämään vettä todella pienissä erissä jauhoseokseen niin kauan, että sinulla on käsissäsi taikinan kaltainen köntti.
- Tiputa taikina työtasolle ja jatka vaivaamista muutaman minuutin ajan.
- Tee taikinasta pallo, ja anna kohota noin 2h tai kunnes vähintään kaksinkertaistunut.
- Ota kastikeainekset. Murskaa tomaatit, pilko sipulit.
- Lisää kastikeainekset samaan kattilaan, sekoita ja laita pienelle pienelle lämmölle keittymään kokoon. Noin 8-10 min. Kastike on valmis, kun vedät lusikan kattilan reunasta keskelle, ja kastikkeella menee hetki palautua takaisin. Anna hengailla huoneenlämmössä, kunnes taikina on valmis.
- Jaa taikina kahteen osaan ja anna pallojen kohota vielä 30-60 min.
- Pizzan rakentaminen ja paistaminen kannattaa tehdä valurautapannulla. Levitä öljyä pitkin pannua.
- Ala painelemaan taikinaa pannun pohjaa vasten tasaisesti, niin että reunat nousevat pannun reunoille ihan ylös asti.
- Aloita täyttäminen juustosta. Lisää todella paljon juustoa (jopa 700g) pohjalle.
- Juuston päälle liha (esim. salami), sitten kastike kaiken komeuden päälle. Voit laittaa päälle vielä hieman parmesania ja oliiviöljyä.
- Paista pizzaa uunissa keskitasolla 220°C , noin 20-25 min.
- Ota pizza pois uunista ja irrota pannulta. Voi vielä heittää pienet parmesanit päälle. Nauti!